wtorek, 12 lipca 2016

Sałatka z bobem

Bób-doskonałe źródło białka-niczym soja, czy soczewica. Nie jesz mięsa-jedz bób :)


Składniki:
0,5 kg bobu
0,5 szklanki komosy ryżowej
1 dymka ze szczypiorkiem
Mała, czerwona cebulka
Ogórek zielony
Kilka pomidorków koktajlowych
Posiekana natka pietruszki, mięta ,bazylia
Oliwa ev.
Sok z cytryny
Syrop klonowy
Kosteczki sera feta

Przygotowanie:
Bób ugotować, ostudzić.Komosę ugotować wg. wskazań na opakowaniu. Ostudzić.Ogórki pokroić w kosteczkę, cebulę i dymkę-tak samo. Pomidory przekroić na pół.Zioła posiekać. Bób wymieszać z pozostałymi składnikami ,doprawić oliwą,sokiem z cytryny, syropem klonowym, solą i pieprzem.Dodać zioła i  kosteczki fety.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz