Czasami tak mnie nachodzi,żeby zjeść dobrego, wytrawnego naleśnika. Dziś panierowany, chrupiący naleśnik ze szpinakiem i kurczakiem. Jako dodatek wystarczy sos czosnkowy i obiad gotowy :)
SKŁADNIKI: 4-5 osób
Paczka mrożonego szpinaku
Kawałeczek sera pleśniowego
Filet z kurczaka
Cieniutkie naleśniki -mogą być z tego przepisu:https://kopystkapogarach.blogspot.com/2016/03/crepes-cieniutkie-nalesniki-francuskie.html
2 ząbki czosnku
Gałka muszkatołowa
Sól
Pieprz
Jajko
Bułka tarta
Masło (łyżeczka)
Tłuszcz do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Szpinak rozmrażamy, na patelni roztapiamy masło, dodajemy czosnek pokrojony w cieniutkie paseczki, na to szpinak. Chwilę smażymy,aż woda całkowicie odparuje, dodajemy ser i odrobinę śmietanki. Doprawiamy gałką, pieprzem, ew. solą. Filet z kurczaka oczyszczamy, kroimy z małą kostkę, doprawiamy solą i pieprzem-smażymy kilka minut na niewielkiej ilośći oleju-tak,żeby mięso nie było suche, Dodajemy do szpinaku. Przygotowujemy naleśniki, Na komiec każdego naleśnika kładziemy farsz, boki zawijamy do środka i całość rolujemy. Obtaczamy w rozbełtanym jajku, następnie w bułce tartej, Smażymy na złoty kolor. Podajemy z sosem czosnkowym
How do I make money from online betting sites? - Work
OdpowiedzUsuńAs you'll find on this page, I 메리트 카지노 고객센터 will attempt to make money from a sportsbook by using a calculator to หาเงินออนไลน์ calculate profit in the long 인카지노 run. This