Zapewne każdy z nas kupił kiedyś sos tatarski. I jak Wam smakował? Czy oprócz masy majonezowej znaleźliście coś więcej?
SKŁADNIKI:
2 ogórki konserwowe
1/2 słoiczka (ok. 75 g) konserwowych pieczarek
Łyżka konserwowej cebuli (opcjonalnie)
Łyżka kaparów
Łyżka konserwowej marchwi (opcjonalnie)
3 łyżki jogurtu
1,5 łyżki majonezu
Sól
Pieprz
Odrobina cukru
PRZYGOTOWANIE:
Jogurt łączymy z majonezem-dodajemy posiekane warzywa konserwowe, doprawiamy:solą,pieprzem, ew. cukrem
2 ogórki konserwowe
1/2 słoiczka (ok. 75 g) konserwowych pieczarek
Łyżka konserwowej cebuli (opcjonalnie)
Łyżka kaparów
Łyżka konserwowej marchwi (opcjonalnie)
3 łyżki jogurtu
1,5 łyżki majonezu
Sól
Pieprz
Odrobina cukru
PRZYGOTOWANIE:
Jogurt łączymy z majonezem-dodajemy posiekane warzywa konserwowe, doprawiamy:solą,pieprzem, ew. cukrem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz