poniedziałek, 21 listopada 2016

Karkówka z patelni grillowej

Niestety sezon letni już za nami...dla miłośników przysmaków z grilla- nastał trudny czas :) Uff,dobrze, że są patelnie grillowe-wiem, to nie to samo...ale zawsze jakieś wyjście:)


SKŁADNIKI:
6 plastrów ładnej karkówki
Marynata:
200-250 ml oliwy
100 ml czerwonego, wytrawnego wina
1/2 niewielkiej cebuli
2-3 małe ząbki czosnku
1 łyżeczka przyprawy do karkówki
1/2 łyżeczki przyprawy do steków
Sól
Pieprz
1/2 łyżeczki ostrej papryki
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
1/2 łyżeczki kminku

PRZYGOTOWANIE:
Karkówkę myjemy, kroimy na 1,5 cm plastry, delikatnie rozbijamy je pięścią. Wkładamy w marynatę na noc. Patelnię grillową mocno nagrzewamy, mięso grillujemy po 3-4 minuty z każdej strony. 

DO PODANIA:
Masło czosnkowo-ziołowe 
Modra kapusta
Ziemniak pieczony




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz