Czasami jest tak,że wracasz do domu, szczęśliwa bo kotlety już panierowane czekają tylko na usmażenie-otwierasz lodówkę i (oprócz kotletów)tylko ogórki i koperek :) Ten przepis sprawdza się- właśnie w takich sytuacjach :)
SKŁADNIKI: 2 porcje
1,5 ogórka szklarniowego (w sezonie 5 ogrodowych)
Mała cebula
Koperek
Sól
Ocet (lub sok z cytryny)
Cukier
Pieprz
Oliwa z oliwek
PRZYGOTOWANIE:
Ogórki obieramy, ścieramy na tarce w plasterki, solimy, odstawiamy na 10-15 minut. Ogórki odsączamy, dodajmy posiekaną cebulę, koperek oliwę z oliwek, ocet, cukier, pieprz. Odstawiamy,żeby smaki się "przegryzły". Powinno być słodko-kwaśne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz