SKŁADNIKI:
woreczek ryżu Basmati
Masło (ok. łyżki)
Świeża szałwia
Sól
PRZYGOTOWANIE:
Ryż gotujemy na sypko. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy listki szałwii. Żeby wydobyć aromat, szałwia powinna się przesmażyć-ale nie spalić. Następnie na patelnię wsypujemy ryż i mieszamy, dodajemy posiekane listki szałwii, doprawiamy.
WSKAZÓWKI:
Ryż można podawać jako samodzielne danie lub dodatek do mięs. Super komponuje się w towarzystwie ze schabowym.
Archiwum bloga
- kwietnia 2021 (1)
- marca 2021 (1)
- grudnia 2020 (2)
- sierpnia 2020 (1)
- lipca 2020 (1)
- maja 2020 (2)
- kwietnia 2019 (2)
- marca 2019 (2)
- lutego 2019 (3)
- grudnia 2018 (4)
- października 2018 (2)
- lipca 2018 (4)
- czerwca 2018 (1)
- maja 2018 (1)
- marca 2018 (1)
- lutego 2018 (6)
- listopada 2017 (2)
- października 2017 (1)
- września 2017 (1)
- czerwca 2017 (2)
- kwietnia 2017 (2)
- marca 2017 (3)
- stycznia 2017 (4)
- grudnia 2016 (9)
- listopada 2016 (20)
- października 2016 (9)
- września 2016 (5)
- sierpnia 2016 (3)
- lipca 2016 (5)
- czerwca 2016 (9)
- maja 2016 (6)
- kwietnia 2016 (4)
- marca 2016 (14)
- lutego 2016 (15)
- stycznia 2016 (24)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz