wtorek, 6 września 2016

Pulpa pomidorowa

Przygotowanie takiej pulpy zajmuje troszkę czasu-ale jesienią lub zimą poczujesz, że masz lato zamknięte w słoikach.Wystarczy,że dodasz cebulkę, czosnek, parmezan masz pyszny, klasyczny sos pomidorowy.Obiad gotowy w 7 minut :)

SKŁADNIKI:
Pomidory (lima) ilość dowolna-u mnie zazwyczaj po 20-30 kg 
Sól
Pieprz
Cukier-opcjonalnie
Suszona bazylia-opcjonalnie

PRZYGOTOWANIE:
Pomidory nacinamy, parzymy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy. Do dużego garnka ,z grubym dnem, wkładamy pomidory i smażymy. (uważajcie,żeby się nie przypaliły). Kiedy pomidory staną się geste-doprawiamy solą, pieprzem, ewentualnie cukrem i bazylią. Gorące wlewamy do wyparzonych słoików, zakręcamy, gotujemy 10 minut, od momentu zagotowania się wody.










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz