czwartek, 3 marca 2016

Sos remulada

Skarb Danii na polskich stołach. Mogę się założyć,że wiele osób jadło sos duński -serwowany do Hot Doga na stacjach paliwowych. Obawiam się , nawet jestem pewna,że ów sos-nijak ma się do oryginału. 


SKŁADNIKI:
Jogurt naturalny
Majonez  (u mnie na 3/4 jogurtu-1/4-majonezu-ale oczywiście wg. uznania)
Ogórki konserwowe (3 sztuki)
Biała kapusta (ok.2 łyżki drobno posiekanej)
Ząbek czosnku (czosnek nie powinien stłumić smaku)
Słodkie curry
Ew. troszkę ketchupu

PRZYGOTOWANIE:
Ogórki konserwowe, kapustę, czosnek- drobno siekamy, dodajemy do jogurtu i majonezu. Dosypujemy curry, ewentualnie smak łamiemy słodyczą ketchupu (odrobinę). Gotowe:)

WSKAZÓWKI:
Podajemy do mięs, kanapek, chlebków typu flatbread.







2 komentarze:

  1. Mój Mąż będzie zachwycony jeśli mu taki sos zrobię.

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo się cieszę i mam nadzieję,że sos będzie
    smakował.

    OdpowiedzUsuń