SKŁADNIKI:
Kalafior
2-3 średnie ziemniaki
1/2 łyżeczki kurkumy
Bulion
ew. sól
pieprz
ostra papryka
1/2 pęczka koperku
grzanki z czerstwego chleba
serek mascarpone
PRZYGOTOWANIE:
Ziemniaki obieramy, kroimy w większą kostkę, kalafior dzielimy na różyczki. Wszystko zalewamy bulionem warzywnym-gotujemy do miękkości. Blendujemy, doprawiamy kurkumą,ostrą papryką, pieprzem,ew. solą. Na patelnię dodajemy odrobinę masła lub oliwy, chleb kroimy w małą kostkę, dodajemy na patelnię. Krem podajemy z koperkiem , serkiem mascarpone i grzankami.
Archiwum bloga
- kwietnia 2021 (1)
- marca 2021 (1)
- grudnia 2020 (2)
- sierpnia 2020 (1)
- lipca 2020 (1)
- maja 2020 (2)
- kwietnia 2019 (2)
- marca 2019 (2)
- lutego 2019 (3)
- grudnia 2018 (4)
- października 2018 (2)
- lipca 2018 (4)
- czerwca 2018 (1)
- maja 2018 (1)
- marca 2018 (1)
- lutego 2018 (6)
- listopada 2017 (2)
- października 2017 (1)
- września 2017 (1)
- czerwca 2017 (2)
- kwietnia 2017 (2)
- marca 2017 (3)
- stycznia 2017 (4)
- grudnia 2016 (9)
- listopada 2016 (20)
- października 2016 (9)
- września 2016 (5)
- sierpnia 2016 (3)
- lipca 2016 (5)
- czerwca 2016 (9)
- maja 2016 (6)
- kwietnia 2016 (4)
- marca 2016 (14)
- lutego 2016 (15)
- stycznia 2016 (24)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz