poniedziałek, 3 października 2016

Kalafior z pomidorami

Danie wegańskie. Wystarczy kilka składników i obiad gotowy.

SKŁADNIKI:
Kalafior
Pulpa pomidorowa (przepis znajdziecie TUTAJ: https://kopystkapogarach.blogspot.com/2016/09/pulpa-pomidorowa.html :0 lub puszka pomidorów
Cebula
2 ząbki czosnku
Sól
Pieprz
Cukier
Kumin
Kasza kuskus
Odrobina oliwy

PRZYGOTOWANIE:
Kalafior dzielimy na różyczki i wrzucamy na osolony wrzątek. Gotujemy al dente. Cebulę przesmażamy na odrobinie oliwy, dodajemy czosnek.. Wlewamy pulpę lub pomidory z puszki. Doprawiamy. Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem, dodajemy sól, kumin, może byc posiekany koperek. Pomidory mieszamy z kalafiorem. Gotowe :)







1 komentarz: