niedziela, 13 marca 2016

Pyrka z farszem

Postanowiłam podzielić się z Wami przepisem na moje ulubione danie. Niby nic,kilka składników,a uwierzcie mi, smakuje fantastycznie. 






SKŁADNIKI: (dla 4 osób)
8 ziemniaków (dobrego gatunku)
ok.40 dkg. szynki (u mnie podwędzana ale gotowana też się sprawdzi)
por (biała część)
puszka kukurydzy
Kilka łyżek jogurtu + 2 łyżki majonezu do smaku (wg uznania)
1 większy ząbek czosnku
sól
pieprz

PRZYGOTOWANIE:
Ziemniaki dokładnie myjemy, gotujemy w mundurkach,do miękkości .Szynkę kroimy w kostkę, dodajemy drobno posiekany por i odsączoną kukurydzę. Majonez mieszamy z jogurtem, dodajemy drobno posiekany czosnek. Całość mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Gorące ziemniaki przekrawamy na pół, dodajemy zimny farsz. Bierzemy w dłoń łyżeczkę i delektujemy się smakiem. 







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz