poniedziałek, 29 lutego 2016

Sałata z rukolą

SKŁADNIKI:
1/2 sałaty lodowej
Spora garść rukoli
Kilka suszonych pomidorów (Przepis na suszone pomidory znajdziecie tutaj http://kopystkapogarach.blogspot.com/2016/01/suszone-pomidory.html
Czarne oliwki
Płatki parmezanu
1/2 czerwonej cebuli
Uprażone pestki słonecznika

SOS:
1 łyżka octu balsamicznego lub jabłkowego
3-4 łyżki oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka miodu
Sól

PRZYGOTOWANIE:
Sałatę porwać na kawałki, dodać rukolę, cebulę pokrojoną w piórka, pokrojone pomidory, płatki parmezanu i uprażone, na suchej patelni,ziarna słonecznika. Ocet połączyć z oliwą i miodem, dodać drobno posiekany czosnek, doprawić solą.

WSKAZÓWKI:
Sosem polewamy tuż przed podaniem




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz