SKŁADNIKI:
1/2 sałaty lodowej
Spora garść rukoli
Kilka suszonych pomidorów (Przepis na suszone pomidory znajdziecie tutaj http://kopystkapogarach.blogspot.com/2016/01/suszone-pomidory.html
Czarne oliwki
Płatki parmezanu
1/2 czerwonej cebuli
Uprażone pestki słonecznika
SOS:
1 łyżka octu balsamicznego lub jabłkowego
3-4 łyżki oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka miodu
Sól
PRZYGOTOWANIE:
Sałatę porwać na kawałki, dodać rukolę, cebulę pokrojoną w piórka, pokrojone pomidory, płatki parmezanu i uprażone, na suchej patelni,ziarna słonecznika. Ocet połączyć z oliwą i miodem, dodać drobno posiekany czosnek, doprawić solą.
WSKAZÓWKI:
Sosem polewamy tuż przed podaniem
Archiwum bloga
- kwietnia 2021 (1)
- marca 2021 (1)
- grudnia 2020 (2)
- sierpnia 2020 (1)
- lipca 2020 (1)
- maja 2020 (2)
- kwietnia 2019 (2)
- marca 2019 (2)
- lutego 2019 (3)
- grudnia 2018 (4)
- października 2018 (2)
- lipca 2018 (4)
- czerwca 2018 (1)
- maja 2018 (1)
- marca 2018 (1)
- lutego 2018 (6)
- listopada 2017 (2)
- października 2017 (1)
- września 2017 (1)
- czerwca 2017 (2)
- kwietnia 2017 (2)
- marca 2017 (3)
- stycznia 2017 (4)
- grudnia 2016 (9)
- listopada 2016 (20)
- października 2016 (9)
- września 2016 (5)
- sierpnia 2016 (3)
- lipca 2016 (5)
- czerwca 2016 (9)
- maja 2016 (6)
- kwietnia 2016 (4)
- marca 2016 (14)
- lutego 2016 (15)
- stycznia 2016 (24)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz